Despre BRITA Professional GmbH & Co. KG

Crearea şi dezvoltarea cu succes a unei nişe de piaţă cu ajutorul unui obiect de uz casnic – aceasta este munca de o viaţă a întreprinzătorului german Heinz Hankammer. În 1966 a avut viziunea de viitor de a îmbunătăţi apa normală de la robinet prin cele mai simple mijloace posibile, dezvoltând un filtru pentru producerea de apă desalinizată, la fel de pură ca şi apa distilată. Brita, numele fiicei sale, a fost ales şi ca nume al companiei. Întreaga familie l-a ajutat pe Heinz Hankammer să îşi pornească mica afacere, prima producţie fiind realizată sub un păr din grădina familiei. Ceea ce a început ca operaţiunea unei singure persoane, s-a dezvoltat rapid într-o companie mijlocie modernă ce s-a extins treptat pe pieţele internaţionale.

BRITA a început abordarea domeniului profesional, divizia de filtrare a apei “out of home “, în 1980. Aceasta a fost o filială independentă de la începutul anului 2010, cunoscută în mediul afacerilor ca BRITA Professional GmbH & Co. KG.

O soluție de filtrare pentru orice problemă întâlnită în apă şi pentru orice aplicaţie – acesta este standardul pe care BRITA Professional l-a stabilit pentru sine. Acest lucru a dus la apariția în ultimii câţiva ani, a unei gamei largi de produse BRITA Purity. Numele PURITY este sinonim cu cel mai înalt nivel de siguranţă al produselor, utilizare simplă şi optimizarea apei potabile pentru aplicaţiile care implică produse alimentare.

Nu mai este necesar un service costisitor şi laborios pentru echipamentele scumpe şi de înaltă calitate, împiedicând formarea calcarului în apă interiorul echipamentelor. Datorită acestui lucru creşte durata de viață a echipamentelor în mod semnificativ şi se economisesc bani de service şi mentenanţă. Gusturile şi mirosurile nespecifice şi nedorite (clor, clorină) sunt eliminate din apă, fapt ce permite ca băuturile şi produsele finale să fie pe deplin savuroase.

Fie că este vorba espressoare de cafea profesionale, aparate de vending, cuptoare combi şi convenţionale, maşini de   spălat veselă sau dozatoare de apă legate direct la reţeaua de alimentare cu apă – peste tot în lume, clienţii din industria gastro şi Horeca apelează la experţii de la  BRITA Professional, atunci când vine vorba de optimizarea apei potabile.